Hamburguesa científica

Que des del neolític l’espècie humana criï animals per al seu consum no és excusa per justificar tradicions ancestrals. Els temps canvien i les tecnologies s’imposen. Fa uns anys, quan vam veure els astronautes menjar preparats liofilitzats, pensàvem que el futur de la nostra alimentació tendiria cap a aquests menjars.

A l’estiu de 2013, uns científics holandesos van presentar la primera hamburguesa sintètica basada en cèl·lules mare de vaca en un laboratori i, van dir, que gairebé tenia sabor a carn.

Continua llegint

Xylella fastidiosa és un bacteri que pot causar danys greus en una gran diversitat de plantes cultivades, ornamentals i silvestres. Pot afectar cultius de gran importància econòmica a casa nostra com la vinya, l'olivera, els cítrics, els ametllers... Pot tenir més de 300 plantes hostes i es transmet per material vegetal de plantació i d'una planta a l'altra per insectes vectors. Colonitza el xilema, obtura els vasos conductors el que provoca l'assecament de fulles i branques, i finalment la mort de la planta.

A Europa s'ha detectat al Sud d'Itàlia, concretament a la regió de la Púglia, on està afectant greument a plantacions d'oliveres i plantes ornamentals com els baladres.

Continua llegint